Hitel » Fedezet nélküli hitel » Folyószámla Hitel

 

Ebben a részben a folyószámlahitel fogalmát ismertetjük, mely az előzőekben már leírt fedezet nélküli hitel egyik fajtája a hitel csoportok közül.

A folyószámla hitel összeg felvehető értéke a fedezet nélküli hitelek közül kisebb, mint az áruhitelé, vagy a személyi kölcsöné (általában néhány tízezer forint). Ajándék vásárlásra például kiváló lehet, vagy váratlan kiadásokra. Választhatunk forint alapon (így elkerülve az árfolyamkockázatot) vagy deviza alapon. Folyószámla hitelnél szintén beszélhetünk felvehető összegről, a futamidőről, a törlesztő részletről és a pénznemről. Hitel felvétel előtt vizsgáljuk meg a THM értéket, mely jó összehasonlító alap.

Mivel a felvehető hitel értéke viszonylag alacsony, így a kamatok is magasabbak, bár a folyószámlára beérkező összegek rögtön törlesztésre fordítódnak. Szinte az egyik legkönnyebben hozzáférhető hitelfajta az egyszerű adminisztrációnak köszönhetően, a lényeg, hogy legyen.

Törlesztéskor megszabott időintervallumú kamatfizetés van (általában 1 év futamidő), melynek tranzakciója a folyószámlán történik.

 

 

Hitel hirdetések