Hitel » Jelzáloghitel » Szabad Felhasználású Hitel

 

Ebben a részben a szabad felhasználású hitel fogalmát ismertetjük, mely az előzőekben már leírt fedezetes hitel (jelzáloghitel) egyik fajtája a hitel csoportok közül.

A szabad felhasználású hitel csak akkor vehető fel, ha a jelzálog (például ingatlan) már teljes mértékben a nevünkön van. Ilyenkor ez a jelzálog a biztosíték a bankok számára. Alapvetően deviza és forint alapú lehet a lakáshitel, de a jelenlegi gazdasági helyzetben szinte az összes intézet forint alapon biztosítja konstrukcióját (így elkerülve az árfolyamkockázat vállalást).

Mint a legtöbb nagyobb összegű hitelnél általában alacsonyabbak a kamatok (de a lakáshitelnél néhány százalékkal magasabb). A szabad felhasználású hitel felhasználható például vállalkozás indításra, otthonfelújításra, utazásra, más hitelek kifizetésére stb. Igazából a bankok nem szokták kérni az indokot milyen célból kívánjuk felvenni a hitelt. Ajándék vásárlás szempontjából például autóvásárlásra, esetleg költségesebb esküvők finanszírozására is felvehető hitel fajta.

A szabad felhasználású hitel gyorshitelként is szokták nevezni, mivel viszonylag rövid időn belül (1-2 hét) juthatunk pénzhez. A felvehető összeg bankonként változó lehet és a futamidő is.

 

 

Hitel hirdetések