Ajándék ötletek

Sokszor gondban vagyunk milyen ajándékkal is lepjük meg ismerősünket, kollegánkat, barátainkat vagy szeretteinket valamely fontos ajándékozási esemény például Karácsony, születésnap, névnap, esküvő (nászajándék), ballagás, vagy Valentin nap, esetleg Húsvét stb. bekövetkeztekor. Ilyenkor a legkényelmesebb - és sokszor a legolcsóbb - megoldás, ha internet segítségével gyűjtjük össze az ajándék ötletek sokaságát és rendelünk.

Általánosságban néhány ajándékozással kapcsolatos gondolat: nem mindig elég az ötlet, a kivitelezés is fontos. A figyelmesség jele lehet a szép csomagolás! Legáltalánosabb ajándékötlet a virág, ital és a könyv. Az ajándék virágot illik a celofánból kicsomagolni átadás előtt és lehetőleg páratlan számú virágot vegyünk (sokan nem tudják, de párosan pl. temetésre szoktak vinni. Ezzel főleg idősebbeket meg is bánthatunk, ha nem figyelünk oda). Virág szokásokról és tanácsokról részletesebben a virág ajándékozás oldal alatt lehet olvasni. Az ajándék italt nem szokás eltenni más alkalmakra, nekünk szánt (esetleg dedikált) és használt ajándék könyvet nem illik másnak adni. Nem szokás az ajándék áráról kérdezősködni. Fehérneműt, személyes tárgyakat csak közelebbi ismerősöknek, családtagoknak adjunk ajándékba. Közhely, de fontos, hogy nem illik ajándékot továbbadni. Ne legyünk ötlet szegények!

Előfordulhat, hogy kölcsönre-hitelre van szükségünk ajándék vásárlásakor. Néhány hasznos információt megtudhatunk a hitel és ajándék hivatkozás alatt ezzel kapcsolatban.

 

Néhány ajándék vásárlási ötlet csoportosítva: (kattintson a kívánt linkre)

Kinek vesszük az ajándékot?

Milyen alkalomra vesszük az ajándékot?

 

Online webáruházak ötlet szerzésre és ajándék vásárlására:

 

ajándék ötletek - Ajándéktárgyak egyedi fotóval, hímzéssel és gravírozással

Ajándék ötletek - Ajándéktárgyak egyedi fotóval, hímzéssel és gravírral
Bögre, póló, maci, egérpad, falióra, gyertya, hűtmágnes, kulcstartó, naptár, párna, puzzle, vászonszatyor és szinte bármi amire nyomtatni lehet, saját egyedi fényképekkel, hímzéssel és gravírozással!
Ajándék ötlet részletek itt...

ajándék ötletek - Műszaki ajándékok az Árukereső-ben

Ajándék ötletek - Műszaki ajándékok az Árukereső-ben
Digitális fényképezők, videókamerák, TV-k, videók, MP3 lejátszók, mobiltelefonok, fogyasztási cikkek, informatikai készülékek, PDA-k, GPS-ek, háztartási gépek, stb., hatalmas választékú ajándékötletek.
Ajándék ötlet részletek itt...

ajándék ötletek - Könyvek, lexikonok, szótárak, tankönyvek, térképek, diafilmek a Libri-től

Ajándék ötletek - Könyvek, lexikonok, szótárak a Libri-től
Könyv ajándék az egyik legjobb ajándék ötlet. ráadásul online rendelve további kedvezményeket kaphatunk. Óriási a könyv, tankönyv, hangoskönyv, lexikon, diafilm választék.
Ajándék ötlet részletek itt...

ajándék ötletek - ConneXtel mobiltelefon, smartphone és GPS

Ajándék ötletek - ConneXtel mobiltelefon, smartphone és GPS
A mobiltelefon örökzöld ajándék téma. A ConneXtel online shopban széles választékban és kedvezményesen juthatunk hozzá a mobil és GPS termékekhez és kiegészítőkhöz.
Ajándék ötlet részletek itt...

ajándék ötletek - Zeladon játékprogramok és konzol gépek

Ajándék ötletek - Zeladon játékprogramok és konzol gépek
Játék ajándék szinte minden alkalomra főleg fiatalabbaknak és fanatikusoknak PC-re és az összes konzolra. Akció, mese, sport, logikai, RPG, stratégiai játékok egy helyen kedvezményesen.
Ajándék ötlet részletek itt...

ajándék ötletek - Numero 7 CD, DVD és VHS online zenebolt

Ajándék ötletek - Numero 7 CD, DVD és VHS online zenebolt
Szép ajándék szinte bármely alkalomra egy eredeti zene CD, vagy film DVD. A Numero 7 online shopban hihetetlen nagy választék közül szemezgethetünk és a bolti áraknál olcsóbban.
Ajándék ötlet részletek itt...

ajándék ötletek - Fiskars kések

Ajándék ötletek - Fiskars ajándékkések és egyebek
A márka név mindenki számára minőséget jelent. online boltjukban kések mellett egyéb ajándék lehetőséget is találhatunk.
Ajándék ötlet részletek itt...

 

Kinek vesszük az ajándékot?

 
 

Milyen alkalomra vesszük az ajándékot?

 • karácsonyi ötletek
  Az év talán egyik legfontosabb és legünnepeltebb eseménye. A hagyományos karácsonyi képeslap (idézettel-verssel) ajándék mellett a karácsonyi ajándék ötletek link alatt további tippek és érdekes információk olvashat. Általában virágot nem igazán szokás adni karácsonyra.
 • ötletek Húsvét alkalmára
  A Húsvét az Egyház talán egyik legnagyobb ünnepe és az apróságok által türelmetlenül várt esemény. Noha a régi hagyományok eltűnőben vannak, azért főleg vidéken még napjainban is rendhagyóbban ünneplik. A Húsvéti ötletek és szokások hivatkozás alatt kiderül, hogy honnan is ered a Németországból elterjedő hagyomány. Általánosságban mindenkinek a csokinyúl és a hímes tojás jut eszébe Húsvét hallatán. De milyen ötletek lehetnek még?
 • ajándék ötletek Valentin napra
  Magyarországon a Valentin nap (Bálint nap) nem igazán nagy múltra visszatekintő ünnep. A szeretet ünnepét nem sokkal követi a szerelem ünnepe, melyről a Valentin nap ötletek link alatt olvashatók érdekességek és ajándék tippek. Általában virágot és piros szivecskés dolgokkal szokták meglepni egymást a szerelmes párok.
 • nászajándék ötletek
  Az esküvő alkalmával a meghívottak, rokonok nászajándékkal lepik meg az ifjú párt. Amit nem igazán szokás adni azok a babára utaló ajándékok (még akkor sem, ha már útban van a kicsi). Hogy mit szokás, bővebben a nászajándék ötletek hivatkozás alatt olvasható. Érdemes törekedni hasznos dolgok ajándékozására.
 • ajándékötletek évfordulóra
  Az évforduló fontos esemény egy család, pár, vagy valamely esemény szempontjából. A hagyományos torta, képeslap(idézettel-verssel) ,és virág mellett az ajándék ötletek évfordulóra link alatt további tippek közül szemezgethet. Régebben jellemzőbb volt, hogy a férfi szervezi meg az évfordulót, de manapság már ez annyira nem törvényes, bár a hölgyek jobban szeretik, ha meglepik őket.
 • ajándékötletek születésnapra
  A gyertyás szülinapi torta hagyományos és kötelező ajándék, akárcsak a virág. Általában családi esemény. Néhány tipp található az ajándék ötletek szülinapra hivatkozás alatt. Világszerte általában mindenhol ünneplik a szülinapot.
 • ajándékötletek névnapra
   A névnap kevésbé ünnepelt a születésnaphoz képest, főleg baráti körben tartják. A manapság igen népszerű névvel ellátott bögre mellett további tippek az ajándék ötletek névnapra link alatt találhatók. Persze a virág, a bonbon és a bor igaz hagyományosnak számít, de mindig örömet tud okozni.
 • ajándékötletek eljegyzésre
   Ez az esemény általában jó esetben egyszer következik be, így adjuk meg az eljegyzés módját amennyiben lehetséges. Részletesebb leírást és tippeket az ajándék ötletek eljegyzésre hivatkozás alatt találhat.
 • ajándékötletek esküvőre
  Az eljegyzés után már szinte egyenes út az esküvő. Manapság már a párok összeírják mit szeretnének kapni az ajándékként, nehogy ugyanazt kapják véletlenül kétszer is. Esküvői szokásokról és ajándék tippekről az ajándék ötletek esküvőre linkre kattintva tájékozódhat. Célszerű olyan ajándékokat választani, melyek hasznosak lesznek a fiatal párnak a közös életben.
 • ajándékötletek érettségire
   Ballagás után május elején az érettségivel lezárulnak a középiskolai-gimnáziumi tanulmányok. Az általános virág, ékszer, pénz ajándékok mellett további tippek az ajándék ötletek érettségire hivatkozás alatt találhatók. Ugyanitt érdekes információkhoz juthat érettségivel kapcsolatban.
 • ajándékötletek diplomaosztóra
   Általában az első (főleg nappalin) megszerzett diploma alkalmával szoktak ajándékozni, sok esetben pénzt, vagy értékesebb tárgyat-tárgyakat, esetleg ékszert. Bővebben ajándék tippek felől az ajándék ötletek diplomaosztóra link alatt található. Ugyanitt érdekességeket is olvashat a tippek mellett.
 • ajándékötletek baba születésekor
   A baba születése az egyik legfontosabb esemény egy család életében. Jellemzően a szülőknek is szokás adni valamilyen ajándékot egy üveg bort az apának és virágot az anyának. Csecsemőknek általában babaruhát vagy egyéb kiegészítőt. További tippek az ajándék ötletek baba születésekor link alatt találhatók és hasznos információhoz is juthat mit és hogyan illik...
 • ajándékötletek jókívánságra
   Ez az ajándékozási forma elég általános és szinte bármely alkalomhoz köthető. Például családok küldenek képeslapot egymásnak, jelezvén, hogy gondolnak a másikra, vagy munkatársak ismerősök barátságának felidézésére, megemlékezésére. Ajándékozási tippek és információk az ajándék ötletek jókívánságra hivatkozás alatt találhatók.
 • búcsúajándék ötletek
    Napjainkra jellemző a gyakori cégváltás, ilyenkor ha hosszabb időt eltöltöttünk munkatársunkkal és elhagyja körünket, akkor illik meglepni valamilyen búcsúajándékkal. Tippek és tanácsok az ajándék ötletek elbúcsúzásra hivatkozás alatt találhatók. Persze más okból kifolyólag is adhatunk búcsúajándékot, például ismerős elutazik, vagy mi utazunk el kedves barátunktól, családtagunktól, rokonunktól stb.
 • ajándékötletek nyugdíjbavonulásra
    Az ajándékozást megközelíthetjük munkatársi oldalról, amikor is az elköszönő (nyugdíjba vonuló) személyt tiszteljük meg valamilyen ajándékkal, és megközelíthetjük úgy is, hogy családtagok, rokonok, ismerősök ajándékoznak a visszavonultnak. Ajándékozási tippek és tanácsok az ajándék ötletek nyugdíjba vonulásra link alatt bővebben.

Ajándék hirdetések