Egyedi ajándékok - Világító Fa Képek

 

A fa az egyik legősibb anyag, amelyből használati és dísztárgyainkat, házainkat, berendezéseinket készítjük. Ma, újra reneszánszát éli ez a természetes anyag, igényes és kellemes hatásával számtalan helyen találkozhatunk.
Egy teljesen új és különleges felhasználási területten kerül bemutatásra a fa szépsége és alkalmazhatósága.
Megfelelő eljárással a fa, eddig nem alkalmazott, optikai tulajdonsága lett előtérbe helyezve, persze némi furfanggal megfűszerezve. Ez pedig a fába munkált fénykép.

Egyedi ajándék ötlet - Kutyák (eredeti) Egyedi ajándék ötlet - Ló (eredeti) Egyedi ajándék ötlet - Flamenco (eredeti) Egyedi ajándék ötlet - Gaudi (eredeti)
Egyedi ajándék ötlet - Kutyák (fából) Egyedi ajándék ötlet - Ló (fából) Egyedi ajándék ötlet - Flamenco (fából) Egyedi ajándék ötlet - Gaudi (fából)

 

Az alapötlet, hogy a fa is átvilágítható, megfelelően erős fény segítségével. Ha az alapanyagba valamilyen eljárással megfelelő minta is kerül, az az átvilágítás hatására láthatóvá válik. Ha ez a minta egy fénykép, akkor az eredeti képnek megfelelő mintázat jelenik meg. Természetesen az elkészült fa kép fekete-fehér hatású, tónusai a fa alapanyag színeinek árnyalatai. (bizonyos korlátokkal készíthető színes kép is, de ennek eldöntése egyedi ismérvek alapján történik)
A jelenlegi technológiával egy adott fényképről, kb. 150 dpi felbontású kép készíthető.
Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy 0,2 mm-es részletek még megjeleníthetőek, ami a képnek teljesen valósághű látványt kölcsönöz. Mivel a kép fény hatására válik láthatóvá, ezért a látvány elsősorban sötétben, esetleg félhomályban élvezhető. Ennek megfelelően, akár hangulatvilágításnak is felhasználható.

Egyedi ajándék ötlet - Halászbástya (eredeti) Egyedi ajándék ötlet - Hősök tere (eredeti) Egyedi ajándék ötlet - Jézus portré (eredeti) Egyedi ajándék ötlet - Tigris (eredeti)
Egyedi ajándék ötlet - Halászbástya (fából) Egyedi ajándék ötlet - Hősök tere (fából) Egyedi ajándék ötlet - Jézus portré (fából) Egyedi ajándék ötlet - Tigris (fából)

 

A képek háttérvilágítása LED alapú, ezért a fogyasztása igen alacsony (3-4 W), ezért kikapcsolása szükségtelen. (ekkora fogyasztása van egy készenlétben levő elektromos berendezésnek, pl. DVD lejátszó, órás rádió stb.) Ráadásul a LED alapú világítás másik óriási előnye, az élettartam. Egy normál LED fényereje várhatóan 100 000 óra után csökken az eredeti 70 %-ára. Ez, folyamatos működés esetén is több, mint 10 év.  Mivel a kép 12 V-al működik, ezért teljesen veszélytelen.
Bármilyen, elegendően kontrasztos, képről lehet faképet létrehozni. Ezért lehetőség van teljesen egyedi (családi képekről), személyre szóló ajándék elkészítésére. A másik meghatározó terület, szuvenír jellegű ajándék és emléktárgy, pl. városrész, táj, vagy akár épület és nevezetesség képe. Természetesen ezen kívül céglogó, vagy promóciós anyag is megoldható. 
A képek szokványos mérete 15x18 cm körüli, ez elsősorban technikai okokból nem növelhető számottevően. A maximum méret, 15x20-22 cm, ez a méret még egy normál méretű és teljesítményű hálózati adapterrel biztosítható. ( egy 20x15 cm-es kép közel félszáz nagy fényerejű LED-et tartalmaz, háttérvilágítás gyanánt)

 

 

 

Elérhetőség és vásárlás

Részletek a termékkel kapcsolatban megtalálhatók a világító fa képek link alatt. Vásárlási lehetőség és részletes elérhetőség információk ugyanitt.


A képek árai jobbára egyediek, a kialakítástól és mérettől függően, de nagy általánosságban egy 200 cm2 hasznos felületű kép ára nettó 15 000 Ft. (a színes felár kb. 2000 Ft)

Jellemzők

Amit a készítő hirdet a honlapján:

  • Elkészítési határidő kb. 2 hét
  • Utánvéttel is rendelhető
  • Kérésre látványterv
  • Keretszín választható
  • A kiindulási kép lehet egy elég kontrasztos 10x15cm-es fotó, vagy elektronikusan elküldött, legalább 3 megapixeles bármilyen formátumú képfile

Ajándék hirdetések